Blommor uttrycker så mycket där ord inte kan

 

Se exempel på begravningsbuketter och dekorationer här.

 

Kyrkhultsblomman i Kyrkhult. Tel. 0454-770073

Malins Blomstermakeri i Olofström. Tel. 0454-40065

Råsa – Blommor & Design i Olofström. Tel. 0454-39917

 

Blomsterdekorationer smyckar kistan och runt om den. Blommor, i alla olika kompositioner, är alltid ett vackert sätt att ta farväl av och hedra den bortgångne.

En kistdekoration från de närmast sörjande pryder ofta kistan med ett par vita (eller alternativt färgade) sidenband där hälsning och namn står skrivna i förgyllda bokstäver. Ett blomsterhjärta heltäckt med djupröda rosor, inramat med lite grönt från t.ex. barnbarnen vid kistans fotände. Det kan vara den avlidnes älskade blomster som dominerar bilden. Stående eller liggande buketter och stora eller mindre kransar. Man kan ha en enkel bunden bukett av en handfull liljor eller rosor som pryder kistan. Bänkblommor– en enkel snittblomma eller kvist efter årstiden vid varje bänkrad. Vi lyssnar på alla era önskemål och idéer om blomsterval, färg och form och visar vårt bildmaterial från de olika lokala blomsterfirmorna. Man är helt fri att välja den typ av blomsterprydning som man önskar.

Vid avskedstagandet under begravningsakten brukar man ofta välja att lägga en så kallad handbukett, en enkel ros eller annan blomma med lite grönt till eller en blomma från trädgården som säsongen tillåter.

Vi genomför beställningen direkt till någon av de olika blomsteraffärerna här i kommunen eller om så önskas från en speciellt önskad blomsterbutik. Vi vägleder också begravningsgäster som önskar beställa ett blomsterarrangemang till begravningsakten.