Blommor

Blommor uttrycker så mycket där ord inte kan. Att smycka båren, kistan, med blommor och en särskild så kallad kistdekoration, ett blomsterarrangemang från de närmast sörjande som ligger ovanpå kistan, är en hedersbevisning och en del i sorgeprocessens uttryck. Vi visar bilder på olika exempel på kistdekorationer, hjärtan gjorda av blomster och stående och liggande buketter i olika färger med olika sorters blommor och grönt i.

Att lägga till ett vitt sidenband till arrangemanget med sin hälsning i gyllene handskrivna bokstäver på är en fin möjlighet. Band finns i flera färger. Annars kommer arrangemanget med ett kort till. Man brukar också ha en så kallad handbukett, en enkel ros eller annan blomma med lite grönt till eller en blomma från trädgården som säsongen tillåter. Handbuketten lägger man sedan på kistan när man tar sitt avsked.

Vi går igenom valmöjligheterna, svara på de frågor som finns och genomför beställningen direkt till någon av de olika blomsteraffärerna länk här i kommunen eller om så önskas från en speciellt önskad blomsterbutik.